STRONA ARCHIWALNA
NOWA POD ADRESEM
www.samorzad.gov.pl/web/gmina-bodzechow
Prognozy Ostrowiec Świętokrzyski
Dzis jest 26-04-2024r.

KORONAWIRUS - COVID-19 - informacje

Nowe

Archiwalne

O gminie

Sołectwa i Sołtysi

Zapobieganie powstawania odpadów

Czystsze powietrze

Koła łowieckie

Informacje dla przedsiębiorców

Wybory ławników

Spis rolny 2020

Wybory Prezydenckie 2020

Program rodzina 500+

Skład Rady

Uchwały

Komisje

Regulamin organizacyjny

Dane teleadresowe

Godziny pracy i przyjęć interesantów

Władze Gminy

Ref. Obywatelsko Gospodarczy

Ref. Techniczno - Inwestycyjny

Ref. Finansowy

Ref. Gospodarki Komunalnej

Formularze i wnioski

PODATKI - formularze i wnioski

Harmonogram odbioru odpadów oraz punkt PSZOK - zgłoszenie nieodebranych odpadów

Deklaracja Dostępności


https://wybory.gov.pl



Program Rewitalizacji dla Gminy Bodzechów na lata 2016-2023

www.gopsbodzechow.pl

www.ugb.pl/jrp




www.bip.bodzechow. wrota-swietokrzyskie.pl

System informowania mieszkańców

Pracownia edukacyjna w szkole podstawowej – Czyste powietrze, woda, gleba oraz odnawialne źródła energi

Zadanie pn: Pracownia edukacji ekologiczno-przyrodniczej w szkole podstawowej w Gminie Bodzechów dofinansowane ze środków WFOŚiGW w Kielcach , w wysokości 20 000 zł Trwałość zadania trzy lata tj. do maja 2020 roku

Nieodpłatna Pomoc Prawna

ELEKTRONICZNA
SKRZYNKA PODAWCZA

Licznik odwiedzin
4498



Konkurs na „ Najlepszą potrawę tradycyjną regionu Gór Świętokrzyskich”

Ogoszenie ogólne
2014-02-18

witokrzyski Orodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza do rozpropagowania konkursu na „ Najlepsz potraw tradycyjn regionu Gr witokrzyskich”, majcego na celu zidentyfikowanie i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych potrawach tradycyjnych charakterystycznych dla powiatw: sandomierskiego, opatowskiego, ostrowieckiego i kieleckiego, powszechnie znanych i rozpoznawalnych, ktre mogyby sta si ich wizytwk.

Efektem przedsiwzicia bdzie wydanie ksiki kucharskiej - zbioru potraw regionalnych w ramach realizowanego przez ODR projektu „witokrzyska Kunia Smakw”, wspfinansowanego przez Szwajcari w ramach szwajcarskiego programu wsppracy z nowymi krajami czonkowskimi Unii Europejskiej. Ksika suy bdzie rozpowszechnianiu wiedzy o dziedzictwie kulinarnym regionu Gr witokrzyskich oraz moliwociach wykorzystania walorw regionalnych potraw w ofercie gospodarstw agroturystycznych, turystyki wiejskiej, lokalnej gastronomii. Celem nadrzdnym jest promocja regionu poprzez kuchnie regionaln i jej lokalne osobliwoci.

Zwracamy si zatem do Pastwa z prob o wczenie si w projekt „witokrzyska Kunia Smakw”, ktry na trwale wpisze si w dzieo ochrony i promocji naszego wsplnego dobra, jakim jest dziedzictwo kulinarne.
Biuro projektu KS
ODR Modliszewice


Zasady i kryteria oceny przepisw w Konkursie
„Najlepszy przepis na potraw tradycyjn
regionu Gr witokrzyskich”
II Etap Konkursu – ocena merytoryczna zgoszonych przepisw
1. KaŜdy czonek Komisji konkursowej dokonuje oceny punktowej na
karcie oceny wedug nastpujcych kryteriw oceny:
1.1. Wykorzystanie w przepisach produktw lokalnych lub wpisanych na List
Produktw Tradycyjnych (liczba):
· 1 produkt – 1 pkt;
· 2 produkty – 2 pkt;
· 3 produkty – 3 pkt;
· 4 produkty – 4 pkt;
· 5 produktw i wicej – 5 pkt.
1.2. Tradycja i pochodzenie potrawy – 1-10 pkt.
1.3. Zwizek potrawy z regionem – 1-10 pkt.
1.4. Prezentacja potrawy na podstawie zdj – 1-5 pkt.
1.5. Forma przepisu, jasno, precyzyjno opisu – 1-5 pkt.
2. Po zweryfikowaniu przez Wykonawc kart ocen wypenionych przez czonkw
Komisji Konkursowej, wyonionych zostanie okoo 90 najwyŜej ocenionych przepisw,
ktre zostan zakwalifikowane do zamieszczenia w publikacji – zbir potraw
regionalnych w ramach realizowanego przez ODR projektu „witokrzyska Kunia
Smakw” wspfinansowanego przez Szwajcari w ramach szwajcarskiego programu
wsppracy z nowymi krajami czonkowskimi Unii Europejskiej.
3. W sytuacjach tego wymagajcych odbdzie si posiedzenie Komisji Konkursowej.


Wiecej na stronie ODR Modliszewice
---tutaj---






Projekt pn. ''Uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej w aglomeracji Ostrowiec Św. - etap III''

Szlaki turystyczne

Zabytki

Agroturystyka (baza noclegowa)

Koła Gospodyń Wiejskich

Imprezy kulturalne

Liga halowa - open

Imprezy sportowe

Baza noclegowa

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

Gminne Centrum Oświaty

Szkoły

Ośrodki zdrowia

Biblioteka


ŚWIETLICA ŚRODOWISKOWA

PLAN KOMUNIKACJI DLA PROJEKTU Z ZAKRESU POPRAWY EFEKTYWNOŚCI ENERGETYCZNEJ W BUDYNKACH SZKOLNYCH NA TERENIE GMINY BODZECHÓW

Projekt pn. ''Zakup samochodu strażackiego i agregatu pompowego dla OSP Bodzechów w celu przeciwdziałania skutkom klęsk żywiołowych oraz usuwania ich skutków''
Projekt pn. ''Budowa kanalizacji sanitarnej w miejscowości Magonie Gminy Bodzechów oraz rozbudowa stacji uzdatniania wody dla ujęcia wody na działce 531/2 w miejscowości Maksymilianów''
Projekt pn. ''Termomodernizacja budynków pełni±cych ważne funkcje społeczne na terenie gminy Bodzechów''
Projekt pn. ''Zwiększenie dostępu do wysokiej jakości infrastruktury edukacyjnej na terenie gminy Bodzechów''

DZIENNIK USTAW

MONITOR POLSKI

DZIENNIK URZĘDOWY WOJ. ŚWIĘTOKRZYSKIEGO

INFORMACJA

www.sandomierz
.wku.wp.mil.pl

ROZKŁAD JAZDY:
MPK
Bajka
TRANSKatrina
PKS Ostrowiec ¦w.

mikroporady.pl





Muzeum Archeologiczne
i Rezerwat KRZEMIONKI

Sprawdź stan powietrza w Bodzechowie

PODAJ STAN WODOMIERZA

Urz±d Gminy Bodzechów, ul. Reja 10, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski

Telefon: (041) 265-38-38, (041) 265-27-45; Fax: (041) 265-54-40, (041) 265-10-38

Copyright Łukasz Chlebny